IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pinterest стана поредната компания, съкращаваща служители

Платформата се раздели с около 150 души

10:37 | 02.02.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американският интернет гигант Pinterest съкращава около 150 служители, превръщайки се в поредната технологична компания, която свива разходите в турбулентните времена за индустрията, която се разрасна значително през последните няколко години, пише Bloomberg.

Pinterest, която позволява на потребителите да създават онлайн табла, е информирала засегнатите служители още вчера.

Ходът засяга по-малко от 5% от работната сила на компанията, твърди източник, запознат с въпроса, който е пожелал да остане анонимен. Pinterest имаше около 4000 работници към края на третото тримесечие.

Говорителка на Pinterest е потвърдила, че са извършени съкращения.

„Правим организационни промени, така че да изпълняваме по-успешно приоритетите на компанията и дългосрочната ни стратегия“, коментира представителката. „Нашите служители са в основата на начина, по който обслужваме клиентите ни по света. Всички работници, които бяха засегнати, допринесоха за Pinterest и докато се пренасочват, ние сме ангажирани да ги подкрепим с пакети, възнаграждения и други услуги на раздяла“.

Pinterest се присъедини към редицата технологични компании, които намаляват броя на позициите си в последните месеци. Amazon.com, Microsoft, Meta Platforms и Alphabet обявиха съкращения на хиляди работни места.

Наскоро Pinterest се оказа мишена на инвеститора активист Elliott Management и на един от мениджърите на компанията, който се присъедини към борда на платформата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 02.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още